Reha Zona BV
 

Liftdeuren vervangen

Als u een lift met handbewogen deuren heeft kunt u een aantal problemen tegenkomen. Door onze ervaring zijn wij in staat om deze problemen efficiënt en verantwoord op te lossen. Wij adviseren u graag.

Doordat het vaak om oudere liften en deuren gaat begint slijtage een rol te spelen. Hierdoor functioneren de deuren minder en komen er kosten voor reparaties. Ook komen er hierdoor vaker storingen voor.

Een ander probleem is het ontbreken van een kooi afsluiting. Personen die van de lift gebruik maken kunnen hierdoor met de buitenwand in aanraking komen. Vooral in openbare gebouwen en wanneer er kinderen gebruik maken van de lift zijn draaideuren minder veilig.

Bent u toe aan een modernere uitstraling van uw gebouw dan zijn die oude draaideuren, vaak met een aantal dikke lagen verf, niet meer van deze tijd.

Als u dit herkent kunt u overwegen uw lift aan te passen en veiliger te maken door de deuren te laten vervangen voor automatische schuifdeuren.

Daarnaast komt het voor dat reeds bestaande automatische schuifdeuren van slechte kwaliteit zijn. Dit levert veel storingen op en zeker in combinatie met scootmobiels is er kans op ongelukken. Ook dan is het te overwegen tot vervanging over te gaan.

N.B.  Liften gebouwd na 1995 zijn van een kooi afsluiting voorzien. Dit is verplicht gesteld om de veiligheid te verhogen. Liften worden gekeurd volgens de voorschriften uit de tijd waarin ze gebouwd zijn. Liften gebouwd voor 1995 hoeven dus in principe niet te worden voorzien van een kooi afsluiting. Als lifteigenaar hebt u echter een zorgplicht. Hierdoor ontkomt u er niet aan om bij een verbouwing een kooi afsluiting te laten aanbrengen.

Klik hier voor een voorbeeld project.