Reha Zona BV
 
Resultaat na filtering van de olie

Oliefiltering voor hydraulische liften

Goede olie is belangrijk voor uw installatie. Uw olie kan gefilterd worden terwijl de lift in werking blijft. De olie is na filtering schoner dan nieuwe olie.

Oliefiltering krijgt bij liften weinig tot geen aandacht. Terwijl de conditie van de olie in uw hydraulische systeem best belangrijk is. Grofweg kunnen we stellen dat er drie belangrijke aandachtspunten zijn voor de olie in uw liftinstallatie.

  1. Water in het systeem. Vocht zorgt voor corrosie, ook wanneer het vocht in olie betreft. Ook ontstaat in combinatie met vocht een harsachtige substantie genaamd sludge. Het is belangrijk dit vocht uit de olie te halen. Dit kan door filters te plaatsen. U kunt eenvoudig zelf bepalen of er vocht in de olie zit. De olie heeft dan de kleur van koffie met melk gekregen.
  2. Vuil in het systeem. U kent vast wel de uitdrukking "zand schuurt de maag". Vuil in de olie doet precies hetzelfde in het hydraulische systeem. De olie neemt het vuil mee en op die manier schuurt het overal langs met schade tot gevolg.
  3. Additieven in de olie. Additieven zorgen voor een goede werking van de olie en van uw hydraulische systeem. Onder andere smering en viscositeit wordt hierdoor bepaald. Zodra de additieven worden afgebroken wordt de werking van de olie minder en werkt uw lift niet meer optimaal en treed er schade op.
 
Oliefiltering.JPG

Onze werkwijze is eenvoudig. Wij nemen een monster van de olie en laten deze testen. Aan de hand van de uitslag krijgt u dan advies. In de meeste gevallen is filteren van de olie voldoende. De lift blijft tijdens het filteren gewoon in werking. Dit is natuurlijk voor u als gebruiker belangrijk en het helpt de olie volledig te spoelen. Na het filteren nemen wij weer een monster om te laten testen. Uw olie kan daarna weer een lange tijd mee.

Vervuiling van olie wordt onder andere weergegeven in iso 4406 en in nas-waarde. Nieuwe olie heeft een nas-waarde van nas 9 tot nas 11. Ons filtersysteem filtert uw olie tot onder deze waarde. Dat garanderen wij u.