Reha Zona BV
 

Vrij verkrijgbaar

De term "vrij verkrijgbaar".

Onze ketel ging een tijdje geleden stuk. Met een beetje logisch nadenken en google en een multimeter hebben we kunnen ontdekken welk onderdeel stuk was en via een internet bedrijf hebben we het onderdeel besteld en kon ik de ketel repareren. Best handig als je handig bent. Maar de onderdelen konden zo geleverd worden. Ze zijn "vrij verkrijgbaar".

 

Er zijn ook medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn. Ze zijn zonder recept te halen bij de apotheek of drogist. Hier zitten risico's aan. Mensen gaan zelf dokteren en dan kan het gebeuren dat je het verkeerde medicijn bij de verkeerde kwaal neemt.

Dat risico liep ik ook bij de ketel. Maar de schade daarvan is niet blijvend.

Voor liften geldt hetzelfde.

Voor mij betekend vrij verkrijgbaar dat besturingen en onderdelen voor die besturingen bij een leverancier vandaan komen die uitsluitend levert aan liftbedrijven. Zoals ketelfabrikanten leveren aan dealers. Aan deze constructie zitten een aantal grote voordelen voor lifteigenaren.

er is een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding bij aanschaf.
voor onderdelen wordt geen torenhoge prijs gevraagd.
onderdelen worden snel geleverd
deze leveranciers verzorgen een uitstekende back-up.
u bent niet afhankelijk van één onderhoudsfirma.
Voor mij is het kernwoord van vrij verkrijgbaar onafhankelijkheid. Die is natuurlijk nooit honderd procent, maar hoe groter de onafhankelijkheid hoe meer we vrijheid van handelen hebben.

Er is nog veel meer te vertellen over "vrij verkrijgbaar". Voor nu besluit ik met een goede raad. Een verwarmingsketel is redelijk ingewikkeld. Maar als u de stroom eraf haalt kunt u er vrij veilig aan werken. Als u dat met een lift ook probeert ontstaan er al gauw levensgevaarlijke situaties. Laat uw lift altijd onderhouden door specialisten.

 

 Terug
Geplaatst: 28-09-2014 19:23:19

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier