Reha Zona BV
 

Contracten

Wat moet ik daar nu over zeggen? Een aantal kreten die vaak voorbij komen misschien? Basis-contract, uitgebreid-contract, all in-contract, prestatie-contract. Ik heb er vast een paar gemist. Het gaat me ook niet om de verschillende contract vormen.

 

Ikzelf houd van eenvoud. Een basiscontract voor het onderhoud en het overige wanneer het zich voordoet. Zo betaald de lift eigenaar alleen dat wat nodig is.

In dit blog gaat het mij meer om de randverschijnselen.

Wanneer heeft u voor het laatst het contract doorgenomen. Het komt voor dat een contract jarenlang doorloopt. Stilzwijgend verlengen en de factuur voldoen is al wat nodig is. Maar zijn de bepalingen nog naar wens?
Als u een contract afsluit doet u dat naar eer en geweten. Soms lijkt een contract voor 5 of 10 jaar een goed idee. Maar woont u er dan zelf nog? Uw opvolger krijgt te maken met de gevolgen van uw beslissingen. Dat lijkt mij iets om mee te nemen in de overwegingen.
Consumenten zijn beschermd. Een contract van meerdere jaren mag na afloop van de termijn stilzwijgend verlengt worden maar de duur van de verlenging geldt voor een jaar. Er is dan per jaar opzegbaar. Voor bedrijven en vve's geldt die bescherming niet. Een contract voor 5 jaar wordt verlengt voor een periode van 5 jaar.
Ik hoop dat u aanleiding ziet om naar uw contracten te kijken. Het einde van het jaar nadert en contracten lopen af. Ik sluit af met een laatste vraag. 

Heeft u één of twee maanden opzeg termijn?

 Terug
Geplaatst: 11-10-2014 11:08:48

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier