Reha Zona BV
 

Nooit te oud om te leren.

Kennen jullie Seasick Steve? Een rocker die op latere leeftijd beroemd werd. Hij bouwt zijn gitaren zelf en als hij er op speelt vliegen ze bijna in brand. Geweldige kerel. Kijk maar even: Link naar Youtube filmpje Seasick Steve

De titel van het nummer is "you can't teach an old dog new tricks". Ik vind het een geweldig nummer maar voor wat betreft mijn bedrijf wordt ik er niet blij van.

 

Ik zal u uitleggen waarom.

Ik ben techneut en samen met een andere techneut ben ik een liftbedrijf begonnen. Ons doel is liften onderhouden, repareren, moderniseren, enz, enz.
Wij zijn hier ook goed in. Dat is gelijk ook onze kracht. Wij kijken met een technisch oog naar uw installatie.
Maar techneuten hebben geen verstand van marketing en van zakendoen. En dat is toch wel nodig om een bedrijf te runnen. Wij moeten dus een nieuw trucje leren. En volgens Steve kan dat niet. Maar dat zal me gebeuren zeg.
Ik vergelijk mensen die zeggen dat ze nou eenmaal zijn wat ze zijn met konijnen. Een konijn kan niet veranderen. Maar met menselijke intelligentie is gelukkig meer mogelijk dan we zelf vaak denken.

Gelukkig zijn er ook mensen die je iets willen leren. Belangeloos en enthousiast. Ik zal ze niet bij naam noemen, maar ontzettend bedankt. Ik heb ondertussen al veel geleerd.

Op internet zijn er filmpjes van Jos Burgers. Hij vertelt op een leuke manier over marketing.
Eén van de verhaaltjes die hij vertelt gaat over een gesprek met een verkoper van boren. In het kort: hij vraagt waar de klanten van de verkoper blij van worden. De verkoper zegt dat ze blij worden van boren. Nee zegt Jos, ze worden blij van gaten.
Ik dacht altijd dat klanten blij werden van een lift monteur. Ze zeggen ook vaak genoeg dat ze blij zijn me te zien. Maar eigenlijk worden ze blij van een lift die werkt.

Een van de dingen die ik heb geleerd is dat klanten tevreden moeten zijn. Dus als u blij bent mij te zien verkoop ik u gewoon teveel onderhoudsbeurten en zorg ik voor veel storingen. Goed voor mijn bankrekening en u bent tevreden.

Zo werkt het bij ons natuurlijk niet. De beurten die nodig zijn en gericht op het voorkomen van storingen. Daar wordt u blij van en wij verdienen een eerlijke boterham. Daar wordt ik blij van.

Tijdens het schrijven viel trouwens het kwartje. Ik ben niet oud! Ik kan gewoon iets nieuws leren.

 Terug
Geplaatst: 30-01-2015 19:41:21

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier