Reha Zona BV
 

Keuzes maken

Ik hoorde van de week de opmerking: Je kunt beter de op één na beste hebben die het doet, dan de beste die stuk is. En daar valt natuurlijk niets tegenin te brengen.

 

 

Maar als we het over keuzes hebben, wat nemen we dan mee in de overwegingen?

De kosten, natuurlijk. Geld kun je maar één keer uitgeven en het is belangrijk om daar spaarzaam mee om te gaan. Zeker als je geld van iemand anders gaat uitgeven. Als vve beheerder of als vve bestuur heb je een verantwoordelijkheid naar je (mede) bewoners. Als man van de technische dienst vertrouwt de directeur erop dat je zijn geld niet verkwist. Als......vult u zelf maar in. De pegels zijn belangrijk!
Vertrouwen. Is het bedrijf waar je je installatie aan toevertrouwd dat vertrouwen waard? En wat geeft dat vertrouwen? Voor de één is dat de grote van het bedrijf. Voor de ander is het de uitstraling van het individu waar je direct mee te maken hebt. De reputatie van het bedrijf speelt mee. Ervaringen met een bedrijf zijn natuurlijk een goede graadmeter.
Welke kwaliteit heb je voor ogen. Die moet, vanzelfsprekend, goed zijn. Maar aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Dus stem je je keuze af op...
De lange termijn. Keuzes hebben altijd gevolgen. Als u goed over die gevolgen hebt nagedacht is een goede keuze mogelijk. Dat hoeft niet altijd de duurste optie te zijn. Maar nu goedkoop uit zijn kan op de langere termijn duur uitpakken.
Mijn mening: De juiste keuze is niet de duurste of de voordeligste. De juiste keuze is die waar is over nagedacht.
Meerdere offertes aanvragen is ook altijd goed. Maar let wel op dat u geen appels met peren vergelijkt.
Ik ben weleens gevraagd om enkele offertes van liftbedrijven te bekijken. Één van de offertes was om onduidelijke redenen veel hoger dan de anderen. Na vergelijking bleek deze partij wel veel meer terug te geven voor dat geld. Het gaat dus niet alleen om het bedrag onder de streep.
Hoe ik er zelf in sta? Ik woon in een rijtjeshuis zonder lift. Maar mijn auto is comfortabel zonder gelijk de duurdere klasse te kiezen. Mijn cv ketel kwam in de tijd van aanschaf als derde uit de bus bij een onderzoek van de Consumentenbond. En het blijkt een goede ketel voor zijn prijsklasse.
Wat ik zou adviseren als liftbesturing voor uw modernisering? Dat hangt helemaal af van de situatie. Wij leveren ze in drie prijsklassen. Elk met zijn bijbehorende kwaliteit. Dus met uw budget, wensen en oog op de toekomst is er altijd een goede oplossing te vinden.

 Terug
Geplaatst: 04-03-2015 20:21:18

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier