Reha Zona BV
 

Met de tijd meegaan

De vakantie is weer voorbij en ondertussen hebben we alweer een mooi project afgesloten. En het is weer tijd voor een blog.

De vakantie hebben we gebruikt om Praag te bekijken. Een mooie stad met veel eeuwenoude bezienswaardigheden. Echt een stad die de moeite waard is om te bezoeken.
Wat ook erg mooi is om te zien zijn de inspanningen die gedaan worden om de stad, en het land, op te knappen. Ze zijn er nog lang niet, maar ze maken grote stappen.

 

 

Een passend voorbeeld van er nog lang niet zijn was het ziekenhuis. Door de warmte en een frisdrankautomaat waren we naar binnen gelokt. En pal naast de (moderne) automaat stond een patiëntenlift die de tand des tijds op zich goed had doorstaan, maar in Nederland hooguit als goederenlift nog dienst had mogen doen. De deur was een ouderwets stalen frame met draadglas en de besturing was waarschijnlijk sinds de ingebruikneming niet vervangen.
Helaas mocht ik geen foto nemen maar het staat toch in schril contrast met de situatie in Nederland. In het UMC in Utrecht is pasgeleden nog een supersnelle lift geïnstalleerd om patiënten met grote spoed naar de operatie kamer te kunnen brengen. Klik hier voor het artikel. In Nederland wonen is zo slecht nog niet.

Ons mooie project was het installeren van een van de modernste besturingen die er op dit moment te krijgen is. Het uitlezen en het aanpassen van parameters gebeurd via een smartphone of tablet. De verbinding wordt gemaakt via Bluetooth.
Het is zelfs mogelijk om met een internet verbinding op afstand toegang te krijgen tot de installatie. Zo kunnen storingen vanuit ons kantoor bekeken worden. Ouderwets langskomen blijft nodig maar kan zo wel beperkt worden. En storingen kunnen sneller worden opgelost.

 
Liftboek-digitaliseren

Nog een ouderwets ding is het liftboek. Hierin staan onder andere de gegevens van de lift, een elektrisch schema en het logboek. In het logboek is terug te lezen wanneer er wat is gedaan. Storingen, onderhoud, keuringen, reparaties zijn allemaal terug te lezen.
Maar om het in te zien moet je wel naar de lift en de machinekamer in.
Ook dat kan moderner. Er zijn al verscheidene liftbedrijven die dit aanbieden en nu is er ook liftboek.nl. Een programma dat het voor iedereen mogelijk maakt thuis vanuit de luie stoel het liftboek in te zien. Zo kunt u op elk moment van de dag zien wat er is gedaan met uw lift en wat de status is van de werkzaamheden die gedaan moeten worden.

En zo is het helemaal niet moeilijk om modern te zijn. Een besturing die op afstand te beheren is en een liftboek dat op afstand is in te zien. Tsjakkaaaa!

 Terug
Geplaatst: 04-09-2015 20:18:52

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier