Reha Zona BV
 

De bouw trekt aan

De bouw trekt aan 

De economie gaat de goede kant op en de bouw heeft goede vooruitzichten. De order portefeuilles worden weer redelijk gevuld en dat is goed nieuws. Nu  rijst de vraag: Gaan we door zoals het altijd gegaan is of trekken we lering uit het verleden?

Het is iedereen ondertussen duidelijk dat het anders moet. Duurzaam ondernemen en circulair bouwen zijn ondertussen algemeen bekende termen. Ik vond een mooi blog hierover op renovatieproject.nl: blog

 
Circulair bouwen

Ik heb tijdens de week van de ondernemer met plezier geluisterd naar Thomas Rau. Zijn kijk op circulair werkt op mij erg inspirerend. Zijn pogingen de mens ervan te doordringen anders te gaan denken zijn ontzettend goed gevonden. Zijn opmerking over het handboek voor gelovigen vind ik geweldig goed gevonden.

" Gelovigen hebben een handboek waar het goed in staat. Er staat namelijk: En er was licht. Er staat niet: En er waren lampen."

Op die manier geeft hij perfect aan dat licht niet altijd van lampen hoeft te komen. En als we zo gaan denken kunnen we andere oplossingen bedenken en zo duurzamere oplossingen bedenken.

Maar ik dwaal af. De bouw trekt aan. En dat vind ik een mooi moment om een stukje van ons CordaConcept voor het voetlicht te brengen waar we het nog niet zo vaak over hebben gehad. Ik denk dat de tijd er nu echter rijp voor is.

Als er nieuw gebouwd wordt, worden er ook liften nieuw geleverd en gebouwd. Het CordaConcept beoogd liftgebruik duurzaam en kosten beheersbaar te maken. Er kan op elk moment in de levenscyclus van een lift mee begonnen worden.

Maarrrrrrr..... Om er optimaal gebruik van te maken is het het beste om er direct bij aanschaf van een nieuwe lift al met het CordaConcept te beginnen. En waar draait het om bij dit concept? Het draait om het maken van de juiste keuzes.

Die keuzes zijn simpel.

Kies voor de juiste kwaliteit! Dat betekend dat je niet kiest voor een goedkoop product dat eigenlijk voor kleine appartementen complexen is bedoeld maar ook gewoon in kantoren en dergelijke wordt geplaatst. Dat is namelijk hét recept voor ellende en hoge kosten. Ik ken een hoteleigenaar die dat aan den lijve heeft ondervonden. Op advies van de verkoper van een lift leverancier een blinkend ding laten installeren en nu blijkt dat de kwaliteit niet goed genoeg is voor een hotel. Storing na storing is het gevolg. Nogmaals: kies voor kwaliteit! Een beetje liftfabrikant heeft voor elke toepassing de juiste lift. Wij leveren in ieder geval onze liften met die insteek.

Kies voor vrij verkrijgbare producten. "Ja" zegt die verkoper van daarnet "onze producten zijn ook gewoon vrij verkrijgbaar". Maar we snappen ondertussen wel wat daarmee bedoeld wordt neem ik gemakshalve even aan. En anders leg ik het graag een keertje uit.

Vrij verkrijgbaar maakt u als lift bezitter onafhankelijk van liftbedrijven. Onderdelen zijn makkelijker verkrijgbaar. Onderdelen zijn goedkoper. En de kwaliteit vraagt u? Die is BETER. Niet minder, niet gelijk maar BETER!

Veel lift bezitters zijn ondertussen overtuigd van het idee dat vrij verkrijgbaar belangrijk is.

Er zijn al verschillende woningbouw verenigingen die een bewuste keuze hebben gemaakt hun liftenbestand langzaamaan te voorzien van één type besturing. Het rare is alleen dat niemand dit principe hanteert bij een nieuwe lift. Daar nemen we vaak voor lief dat er een lift wordt geleverd waar niets vrij aan is. Over het hoe en waarom is een heel nieuw blog te schrijven. Dat ga ik niet doen, maar vreemd is het wel.

Krijg ik het weer over wij. Wij hebben een leverancier die zijn liften levert met de besturing die u erop wil hebben. Zo kunt u dus uw hele liftenpark al bij nieuwbouw uitrusten met één en dezelfde besturing. Dat is vrij!

 

 
Brochure

Dus komt het hierop neer: De juiste keuzes aan het begin maken is beter voor uw portemonnee, beter voor uw vrijheid van handelen en beter voor het milieu.

Download hier onze brochure.

 Terug
Geplaatst: 22-06-2016 08:38:55

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier