Reha Zona BV

Hoe veilig zijn de remmen van een lift

De reden voor dit blog is een bericht van het liftinstituut waarin zij aangeven dat er situaties zijn waar de remmen van de liftmotor niet voldoende werken

Volgens het liftinstituut is er geen reden tot paniek, maar vinden zij het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen. En na enig onderzoek mijnerzijds kan ik zeggen dat ik het met ze eens ben.

 

Lees verder

Kosten aanschaf versus kosten onderhoud

Een bekend maar onderbelicht verschijnsel in de ontwikkeling van liften gaat over kosten aanschaf versus kosten voor het onderhoud.

De aanleiding voor mij om hier nu over te schrijven is een artikel uitgebracht door The National Association of Elevator Contractors kortweg NAEC. De titel is "Proprietary Equipment Driving Costs Up" wat zich laat vertalen naar "Merkeigen Producten Werken Kosten Verhogend". Een korte verklaring: De, voornamelijk grote, liften firma's met een eigen productie ontwikkelen zelf hun installaties en besturingen. Dit wordt hier omschreven als merk eigen producten.

 

Lees verder

De bouw trekt aan

De bouw trekt aan 

De economie gaat de goede kant op en de bouw heeft goede vooruitzichten. De order portefeuilles worden weer redelijk gevuld en dat is goed nieuws. Nu  rijst de vraag: Gaan we door zoals het altijd gegaan is of trekken we lering uit het verleden?

Het is iedereen ondertussen duidelijk dat het anders moet. Duurzaam ondernemen en circulair bouwen zijn ondertussen algemeen bekende termen. Ik vond een mooi blog hierover op renovatieproject.nl: blog

Lees verder

Kwaliteit of veiligheid

veiligheid-eerst-28779825.jpg

Begin dit jaar werd mij gevraagd eens te kijken naar een lift en daar een inspectie op los te laten. Dus ik ben met mijn arendsoog en al mijn kennis naar betreffende lift gegaan om te inspecteren. 

Het was al een wat oudere lift maar hij werkte nog. Tot zover niets aan de hand dus. Er waren wat kleine probleempjes, maar die zijn goed op te lossen.

 

Lees verder

Onderscheidend vermogen

Kent u dat kinderspelletje waarbij je een woord een aantal keer herhaalt? Als je het vaak genoeg achter elkaar zegt wordt het op een gegeven moment een heel raar woord. Dat heb ik in de volgende alinea.

Wat is onderscheidend vermogen? Is dat het vermogen om je te onderscheiden of is dat het vermogen om te onderscheiden wat belangrijk is en wat niet?
Een duidelijkere term is USP. Wat zijn jouw USP’s wordt me dan weleens gevraagd. Unique Selling Points. Maar het gekke is dat de beste vertaling is: Wat is jouw onderscheidend vermogen?

Lees verder

De week van de veilige lift

De week van de veilige lift

De aanleiding voor dit blog is een bericht uit China. Rijkeluisdochter Paris Hilton zat vast in een lift samen met een groep anderen en dat vond ze niet fijn. Logisch want met een aantal mensen in een kleine ruimte krijg je het al gauw benauwd. 

Lees verder

Vervangen of niet vervangen?

Vervangen of niet vervangen, dat is de vraag

Toen ik lang geleden in militaire dienst zat, maakte ik het mee dat in de gebouwen waar wij verbleven alle kozijnen vervangen werden. Het gekke was dat er helemaal niets aan die kozijnen mankeerde.

 

Lees verder

Met de tijd meegaan

De vakantie is weer voorbij en ondertussen hebben we alweer een mooi project afgesloten. En het is weer tijd voor een blog.

De vakantie hebben we gebruikt om Praag te bekijken. Een mooie stad met veel eeuwenoude bezienswaardigheden. Echt een stad die de moeite waard is om te bezoeken.
Wat ook erg mooi is om te zien zijn de inspanningen die gedaan worden om de stad, en het land, op te knappen. Ze zijn er nog lang niet, maar ze maken grote stappen.

 

Lees verder

1   |   2   |   3      »